Udgivet i

Åbent hus 12. nov. 2011

ENDNU ENGANG ÅBNER KURSUSCENTER EMILIELUNDEN DØRENE FOR EN SPÆNDENDE DAG I MODENS TEGN.

En dag med foredrag, workshop, kursist-modeshow, udstilling med de lærere der afholder kurser i foråret (og lærerne vil være til stede), lækkerier i cafeen fra The food agency og udstilling fra Skrædderlauget med tøjet fra Modeshowet den 8. november i Molktes Palæ.

Kl. 10.15 afholder skrædder Sten Martin Jonsson foredraget:

SKRÆDDERI SOM PROTESTBEVÆGELSE

At fravælge virksomhedspropaganda og samtidig finde sin indre ro.

Et foredrag om at gøre op med samfundsnormen om uendelig forbrug. Ved at minimere vores kommercielle tøjforbrug, og i stedet for skabe selv, kan vi sammen skabe et venligere og mindre stressende samfund – og samtidigt skåne miljøet.

Personbeskrivelse:

STEN MARTIN JONSSON

Skrædder og leder af skrædderakademiet DTTA. 45 år. Syede sit første stykke tøj i 6 års alderen, og har siden forsket i skrædderteknikker og tilskærersystemer. Har senest gennemført “Projekt 100” – at udelukkende gå i egenproduceret (hjemmesyet) tøj i et helt år. Er stor fortaler for, at skrædderiet skal tilbage til folket.

Se Sten Martins hjemmeside og videoer på You Tube

KL. 11.30 – Workshop med Sten Martin:

FÆLLESHÅNDSYNING SOM PROTEST

Sammen syr vi os hver en enkel jakke: The Randomized Jacket*. Helt uden maskiner skaber vi et enkelt stykke tøj der passer både damer og herrer, unge og gamle. Vi vil arbejde helt uden teknologiske midler for at finde tilbage til vores indre skaberglæde, og samtidigt påvise at tøj ikke behøver produceres med maskiner og giftstoffer. (* En slags asymmetrisk cardigan i uldstof.)

Til workshoppen skal deltagerne medbringe et stykke uld på ca. 2 meter, en nål, tråd og en saks.

KL. 14.15 vil der være fremvisning af jakkerne, hvor der vil blive taget et fælles foto.

Tilmelding nødvendig på: charlottewiegand@gmail.com

Kl. 11.30 – Afholder Signe Rand Ebbesen foredraget: Vævede tekstiler til haute couture.

Tekstildesigner og studerende ved Royal College of Art i London, Signe Rand Ebbesen fortæller om sin designproces, eksperimenter med vævede tekstiler og kontrasten mellem skoleprojekter og virkelighedens haute couture produktion.

Personbeskrivelse:

SIGNE RAND EBBESEN

BA fra DKDS i 2010. Praktik hos haute couture væveriet Taroni i Italien og på vævelaboratoriet på Audax Textiel Museum i Holland. Har håndvævet to showpieces i pels for Alexander McQueen i London. Studerer MA i væv på Royal College of Art.

Jeg er fascineret af strukturer i vævede tekstiler og af hvordan taktilitet påvirker vores opfattelse af tekstiler og beklædning. Jeg synes det er spændende at forsøge at skabe en tråd mellem et gammelt og traditionsrigt håndværk og en moderne designæstetik med nye materialer. Signe Rand Ebbesens hjemmeside.

KL. 13.00 – Gentager vi succesen fra sidste år med kursist-modeshow.

Gennem året bliver der lavet mange smukke, spændende, sjove og inspirerende beklædningsgenstande. Alt lige fra de yndigste børnekjoler, skindbukser, uldfrakker til brudekjoler og strikket pels. Som det vil glæde mig at se på podiet.

KL. 14.15 – vises jakkerne fra workshoppen, og der tages fællesfoto.

KL. 14.30 – Afholder Eric Herbert foredraget Passion for knapper.

Her skal vi høre om ”hans liv med knapper”, knappernes historie samt fremstilling af knapper. Efter foredraget vil det være muligt at købe knapper, da han medbringer en kuffert til Danmark.

Personbeskrivelse: (uddrag fra bogen: Voilá Paris) Se http://www.theparisblog.com/

Eric Herbert er knappe-specialist par excellence. Han har opkøbt adskellige restlagre og samlinger, så han i dag er Europas nr. 1 indenfor det snævre men farverige felt vintageknapper. Hjemme i hans kælder i en forstad til Paris står hundredvis af flyttekasser fyldt med ældre ubrugte knapper stablet helt op til loftet og danner en snørklet tunnel ind i kælderen. Det er materialerne og de gamle teknikker, der interesserer Eric. Han kan dokumentere produktionsåret for mange af sine knapper.

Hver weekend fylder Eric bilen med et lille udvalg fra kælderen og kører til markedet Porte de Vanves, hvor alle har chancen for at stikke næsen i en enestående samling, og købe et kort med 12 fine knapper.

På Studieturen var vi hos Eric og flere fik ”stukket næsen” i de fine knapper. Og købt med hjem.

Hele dagen vil her være udstilling fra Skrædderlaugets årlige Modeshow i Molktes Palæ.

Så man vil kunne komme helt tæt på et udvalg af creationerne. Og se en film optaget til showet.

Og ligeledes vil udstillingen med de kommende fag være mulig at se hele dagen. Og man kan tale med lærerne, og spørge ind til specifikke ting.

Jeg håber at se dig på denne vidunderlige dag. Med fantastisk stemning, dejlige engagerede mennesker, glæde ved det tekstile område og lyst til lære, lytte og blive begejstret og inspireret.