Nyt kursus koncept for dig der elsker at lære nyt!

Nyt kursus koncept for dig der elsker at lære nyt!

Emilielunden og Fabricminds har udviklet et nyt koncept og kursusrække. Du møder blot op med lyst til at lære og suge til dig – alt er sørget for dig. 

Vi kombinerer det som Emilielunden & Fabricminds er gode til,- Nemlig håndværk & undervisning af høj kvalitet samt Fabricminds gode næse for at finde gode og egnede kvalitets metervarer. 

En kursusrække hvor du lærer at drapere forskellige beklædningsgenstande (bluse, kjole & nederdel), og får en model der er specielt udviklet til dig. Og for ikke blot at stå og drapere prøver, får du den “fulde pakke” nemlig undervisning og øvelser i drapering, som derefter bliver syet op til en færdig model. Modellerne syes op i på forhånd udvalgt stof fra Fabricminds, der sikrer dig succes med det endelige resultat. Når kurset afsluttes vil du have en færdig (eller næsten færdig model), og har fået færdigheder indenfor “draperingskunsten” samt relevante syteknikker. 

Vi starter kursusrækken med en lægget nederdel.

Hver kursusgang vil have en fast model, der kan varieres lidt efter ønske og kropsform, og sværhedsgraden og design udvikles i de fremtidige kurser. 

Kursusprisen er incl. alt hvad du skal bruge, du skal blot medbringe forplejning til eget forbrug samt evt. Symaskine.

Kurset foregår på Gunderødgård ved Hørsholm:

Fredag den 28 februar kl. 16-20.30

Lørdag den 29 februar kl. 9.30-17.00 

Du får:

12 timers intensiv undervisning

Samt ALLE materialer som skal bruges til at drapere og den færdigsyede model. 1,6 meter stof

Foer

Tråd

Stout

Ritråd

Lynlås 

Indlægsmateriale

Bånd til “bælte” 

Du kan tilmelde dig her

Tilmeldingsfrist: Fredag den 14 februar kl. 12.00 

Ved eller umiddelbart efter tilmelding skal du vælge hvilken stofkvalitet du gerne vil sy i. Se de 5 stofkvaliteterne herunder, som du vælger ved tilmeldingen.

Du kan også træffe aftale med Fabricminds om at komme forbi Gunderødgård og vælge stof, eller få tilsendt stofprøver af de valgte muligheder. I så fald skal du vælge at tilmelde dig med et depositum. Tilmeld dig her & kontakt Fabricminds her.

Da der er begrænset mængde af hver kvalitet vil det være først til mølle. 

Vi skal også bruge din talje og hoftemål, og herefter gør vi stof og gine klar til dig! 

Drapering er en anden måde at udvikle mønstre på en mønsterkonstruktion, hvor du former et stykke stof omkring ginen. At drapere er en mere fri og eksperimenterende måde at arbejde på, hvor der tages hensyn til stoffets egenskaber, din figur samt det design du vælger. Man kan fejlagtigt tro, at drapering udelukkende er folder, eller kun kan bruges til mere avantgarde modeller, men helt almindelige modeller eller grundforme kan også udviklet efter denne metode. 

Ved hver kursusgang vil du blive ført ind i denne verden gennem en valgt model og stof kvalitet. En verden som vil give dig større forståelse for mønsterkontruktion, vigtigheden af en trådretning og stoffers egenskaber, som kan bruges dit fremtidige arbejde med syning. 

Undervisningen vil både være fælles og individuel med teoretisk og praktisk arbejde. Mønsteret til nederdelen vil blive draperet på en gine som derefter færdiggøres til et mønster til at sy efter. Og defor vil du ud over draperings undervisning også blive introduceret for egnede syteknikker til den valgte model. Vi har giner på Gunderødgård, så du kan sagtens deltage selv om du ikke har din egen gine! 

Der er ingen “adgangskrav” for at kunne deltage, men selvfølgelig skal du have kendskab til syning, og kunne beherske en symaskine og kende til et mønster. Ligesom der kan være nogle af stofkvaliteterne der vil kræve en mere kyndig hånd.